­

Groesbeeks Gruwelijkste is het jaarlijkse mountainbike spektakelstuk op de derde zondag van september. Niet zomaar een fietstocht, maar een 3 sterren NTFU parcours met de 'klassieker' status. Deze sportieve en uitdagende ATB toertocht beschikt over alle ingrediënten die de naam doet vermoeden:

  • Gruwelijk hoog: ca. 1.500 hoogte meters 
  • Gruwelijk mooi: in de bossen rondom Groesbeek, het Duitse Kranenburg (Reichswald) en gebieden die normaal niet toegankelijk zijn
  • Gruwelijk uitdagend: combinatie van mooie uitzichten, stevige beklimmingen en stoere afdalingen
  • Gruwelijk zwaar: afstand 25, 50, 75 of 100 km, hoogte meters en bospaden
  • Gruwelijk goed: De opbrengsten gaan naar Energy4All. Deze stichting zet zich in voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekten

Groesbeeks Gruwelijkste is een initiatief van Frank en Rescha Alsemgeest, en vanaf 2018 is de organisatie van dit evenement overgedragen aan Stichting Energy4All.

Groesbeeks Gruwelijkste steunt Stichting Energy4All

Stichting Energy4All zamelt geld in voor onderzoek naar een geneesmiddel tegen energie-stofwisselingsziekten. Wekelijks worden er 2 à 3 kinderen met deze ziekte geboren, 50% wordt helaas niet ouder dan 10 jaar en 70% overlijdt voordat ze volwassen zijn. Dat is voor ons onacceptabel. Gelukkig is de ontwikkeling naar een medicijn in een vergevorderd stadium en zijn de voorbereidingen voor het testen van het potentiele medicijn bij kinderen al begonnen. Daar is heel veel geld voor nodig, bijvoorbeeld om het medicijn te maken. Stichting Energy4All financiert structureel de grondstoffen om het medicijn te kunnen maken en ook belangrijke onderzoekers die het onderzoek uitvoeren. We zijn al zover, maar als er niet genoeg finaciele middelen zijn zal het onderzoek vertraging oplopen. Daarom moeten juist nu doorzetten en het laatste benodigde geld inzamelen!

Lees hier meer over Stichting energy4All

 

 

 
­